چینی ها ۲۸۰۰ سال پیش از میلاد مسیح از باقلا به عنوان یک محصول گیاهی در غذاها و نسخه های گیاهی خود استفاده می کردند. آن ها معتقد بودند، فیبر موجود در این گیاه در کنار پروتئین آن می تواند یک منبع غذایی خوب و کامل برای وعده های غذایی انسان در طول هفته باشد که علاوه بر پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان در سالمندان به کنترل میزان فشار خون به ویژه در افراد مبتلا به فشار خون بالا، کمک می کند. دکتر رضا حشمت، درمانگر طب سنتی چین از خواص درمانی باقلا در درمان اختلال های کلیه، درمان سنگ کلیه، اختلال های دستگاه گوارش و بهبود بیماری نقرس نکاتی را با مخاطبان خود در میان می گذارد:
● پیشگیری از سرطان معده
درمانگران
طب چینی مصرف باقلا را در وعده های غذایی یا میان وعده ها در طول هفته
بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به برخی از سرطان ها از جمله سرطان مری،
معده و دهانه رحم می دانند. آن ها معتقدند، بهترین روش برای طبخ این گیاه
دارویی بخارپز کردن باقلا و مصرف آن به صورت تازه است، اما در موقعیتی که
این گیاه را در زمان و شرایط مناسب فریز کنید می توانید در دیگر فصل های
سال نیز از برخی از خواص آن در این زمینه بهره ببرید.
● درمان لرزش دست در پارکینسون
افرادی
که به لرزش دست و پا مبتلا هستند یا به دلیل ابتلا به بیماری پارکینسون از
این عارضه رنج می برند و لرزش مانع از انجام فعالیت های روزانه شان می
شود، می توانند با مصرف باقلا در رژیم غذایی خود و میان وعده ها به طور
طبیعی از میزان لرزش دست و دیگر اندام های خود پیشگیری کنند. کافی است
باقلا را با کمک بخار آب بپزند و آن را در کنار وعده های غذایی خود همراه
برنج یا به تنهایی میل کنند.
● هرگز باقلا مصرف نکنید اگر...
درصورتی
که در گروه افراد مبتلا به فاویسم قرار می گیرید، مصرف باقلا برای شما به
هر شکل و به هر اندازه خطرناک است. بنابراین توجه داشته باشید که مصرف
میزان اندکی از این گیاه سبز می تواند شما را با خطر مرگ همراه کند.
بنابراین درصورتی که فاویسم دارید و به طور ناآگاهانه باقلا مصرف کردید،
فورا به پزشک و متخصص خود مراجعه کنید. علائمی مانند رنگ پریدگی، استفراغ،
تهوع و تغییر رنگ ادرار و شوک از جمله علائمی است که با مصرف باقلا در
افراد مبتلا به فاویسم مشاهده می شود.
● آب پز نکنید
بسیاری
از مردم عادت دارند، باقلا را به صورت آب پز و پخته میل کنند، اما
درمانگران طب چینی بر این باورند که آب پز کردن باقلا و قرار دادن آن برای
مدتی در آب جوش موجب کاهش خواص درمانی آن و از بین رفتن ویتامین c موجود در
باقلا می شود. بنابراین این درمانگران به بیماران خود توصیه می کنند تا
باقلا را به صورت بخار پز تهیه کنند و علاوه بر ترکیب آن با برنج آن را به
صورت پوره تهیه کرده و به تنهایی یا مخلوط با سوپ میل کنند. در برخی از
منابع چینی درمانگران به تفت دادن باقلا با مقدار بسیار اندکی روغن نیز
اشاره کرده اند.
● نکات طلایی درباره باقلا
باقلا
از جمله گیاهان اشتهاآوری است که در سراسر اروپا و آسیا به عنوان یکی از
بهترین خوراکی های طبیعی با خواص درمانی مفید برای دستگاه گوارش و کلیه ها
شناخته می شود.
درمانگران
طب چینی مصرف باقالای پخته شده را برای درمان اختلال افرادی که دچار مدفوع
نرم هستند بسیار موثر می داند و معتقدند استفاده از آن ها در ۴ ۳ وعده
غذایی در هفته به مدت ۲ هفته به بهبود این افراد کمک می کند.
بیماران مبتلا به هپاتیت بهتر است مصرف باقلای تازه و بخارپز را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
مصرف
پوره باقلا به عنوان یک «اکسپکتورانت» طبیعی در بدن عمل می کند و به از
بین بردن اخلاط و دفع آن ها از بدن و درمان برخی از بیماری های ریوی کمک می
کند.
سلام
دوست عزیز وبلاگ خوبی داری به منم سر بزن ، راستی خوشحال می شم با هم تبادل لینک داشته باشیم .