این میوه شما را در برابر بیماری های مرگبار مسلح می کند و ...
گوجه فرنگی
با قیمت نسبتا مناسب به طور گسترده در دسترس تمام مردم قرار دارد و اکثر
افراد در گروههای سنی و فرهنگهای مختلف از خوردن آن لذت میبرند.
به
گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، متخصصان تغذیه در آمریکا در یک بازبینی
مطالعاتی دریافتهاند که خوردن مقادیر بیشتری گوجه فرنگی و فرآوردههای آن
سلامت افراد را بهبود میبخشد و حتی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای
خطرناک و کشنده مثل سرطان، پوکی استخوان و بیماریهای قلبی – عروقی را کاهش
دهد.
متخصصان
مرکز ملی ایمنی و فناوری غذا در ایالت ایلینویز در این مطالعه نقش
فرآوردههای گوجه فرنگی را در سلامت و کاهش خطر ابتلا به بیماریها بررسی
کردند. آنها دریافتند که گوجه فرنگی بزگترین منبع آنتی اکسیدان قدرتمند
لیکوپن است. برخلاف مواد مغذی موجود در اکثر میوهها و سبزیها، لیکوپن
تنها ریزمغذی است که حتی پس از طبخ و فرآوری نیز بیشتر خاصیت خود را حفظ
میکند.
بنابر
گزارش پایگاه اینترنتی کانسراتیزپرسونال، گوجه فرنگی درعین حال حاوی سایر
مکانیسمهای محافظتی از جمله عملکردهای ضد التهابی و ضد ترومبوسی (تشکیل
لخته خون در قلب یا عروق) است.
این
کارشناسان تاکید دارند که طبق مطالعات پیشین بین مصرف گوجه فرنگی و کاهش
خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و برخی از بیماریهای جدی دیگر رابطه
مستقیم وجود دارد.
این بازبینی به طور معضل در مجله «لایف استایل مدیسین» منتشر شده است.